Alexander Buynovs andra fru

Buynov och jag upprepade mina föräldrars öde. Min mamma och pappa hade en galen kärlek ...

De mötte på sitt kontor - hans far var tandläkare. Samtidigt är han gift, han har två barn, och min mamma är gift och hennes dotter växte upp. Men hos dem har sådan kärlek blinkat vid första ögonkastet, att romanen har börjat mycket grov. Och snart blev Alexander Buinovs andra fru född ett barn.

För att skilja sig från sin första fru gick fadern till norr, öppnade ett kontor där och tjänade mycket pengar. I en bokstavlig mening, en massa - en hel resväska! När han återvände till Moskva, tog han den här resväskan till sin första fru, ställde den framför henne och sa: "Jag lämnar dig allt och den här resväskan ... Nu lämnar jag för att jag älskar en annan kvinna."

Mamma lämnade också sin man. Och han och hans far började ett nytt liv från början. Ursprungligen fanns det inga pengar alls, inte ens fem kopecks på tunnelbanan. Och de gick hem till fots. Men de trodde på kärlek. Det viktigaste är att tillsammans. Och det visade sig ...


Min far älskade sin mamma hela sitt liv . Ofta påminner om en historia: han satt en gång med film- och bildinstitutets direktör, som var nära tunnelbanestationen "Flygplats", det fanns stängda vyer. Och så pratade de om något, satt på en bänk på gatan och plötsligt farbror Lesha, såg min mamma från fjärran, och hans syn var inte så bra, kände inte igen henne och berättade för sin far: "Lyssna, en sådan skönhet kommer! . "Till vilken fadern svarade utan att vrida huvudet:" Det här är min fru! "Han tvivlade inte ens: om skönheten - det kan bara vara hans Berta ...

Föräldrarnas hus var väldigt öppet. Alla älskade att besöka min mamma - och min mammas vänner med min far, och sedan vänner till min andra fru, Alexander Buinov. Alla Pugacheva älskade min mamma väldigt mycket ... Hon var glad och gästvänlig. Och hur hon lagade! Det här är något obegripligt! Vi besökte dag och natt. Jag blev inte överraskad överallt om en mitt på natten den andra natten ringde en klocka: "Bertha, Raf, är du vaken?" - "Nej". "Då kommer vi tillbaka." De kom och satt till morgon. Och på morgonen gick allting, som om det inte fanns någon sömnlös natt, till jobbet ...

Pappa kunde inte ha varit utan mamma alls. En gång gick hon en gång till ett sanatorium utan honom. Hon var inte fyra dagar gammal. Under denna tid stannade popen, han stod och dricker kaffe, vi stridade med honom. Och då ringde jag till min mamma: "Lyssna, släpp ditt sanatorium.Kom hem hemma , annars vet jag inte vad som händer här utan dig ... "Och hon kom.

... pappa, innan jag besökte min mammas vänner, åt alltid alltid hemma, för att ingen annanstans kunde han. Och hon, förutom att laga mat, gjorde det också mycket rent. Här är en av hennes specialiteter - fylld fisk. Där behöver du morötter, betor, lök, du måste röra med fisken länge ... Jag såg hur andra hemmafruar gör det - i färd med att laga mat, mycket rengöring och smuts! Och min Mamuli hade allt som med magi - det var samma rena skålar med arbetsstycken på bordet, inga främmande dofter. Jag trodde att det är det enda sättet det borde vara!

En gång för många år sedan, när min mamma fortfarande levde och vi bodde i en stadslägenhet, ringde Igor Krutoy oss från en betaltelefon på gatan, han var med Igor Nikolaev och Natasha Koroleva. Han säger: "Lyssna, vi är här, kan vi komma in en stund? De hungriga är rädda ... "-" Tja, kom igen! "

Hemma var ingenting förberett. Jag säger Alexander Buinovs andra fru: "Vi måste mata barnen snabbt." Och de hade inte tid att gå upp - allt var redan klart för henne. Nikolaev berättade för Natasha: "Studera hur du kan täcka bordet på femton minuter." Och min mamma hade en sådan lag: i kylskåp bör mat alltid lagras, varifrån det snabbt kan kokas. Plus i vårt hus var det alltid några delikatesser. Bordet blev omedelbart mycket gott.


... Mamma var besatt av renhet. Om det inte fanns någon städning i huset, gick hon runt i rummen och utropade: "Vi går alla på mos! Vi är övervuxna med lera. " Hon hade många förslag om renheten som jag minns för livet. "Vi måste städa rent, och då kommer mannen att bli skallig ..." Jag blev förvånad: "Mamma, varför skallig? Vad är anslutningen? "Till vilken hon svarade lugnt:" Eftersom en vanlig bonde inte gillar smutsiga saker. " I min ungdom skakade jag på det hela, förstod inte varför spendera så mycket tid att rengöra, när du kan gå en promenad, ha det kul. Men i min subcortex blev allt avstängt. Och under åren blev jag densamma som min mamma: allt i mitt hus skulle lysa. Men eftersom huset är stort, städar tjänarna. Och här uppstår skandaler ständigt - rent, som det borde vara, som min mamma gjorde och som jag kan, nästan ingen kan. Därför byter assistenter ofta.

- Alena, gick du till föräldrarnas fotspår och gick in i läkarskolan? ..

- Ja, jag ville precis som min mamma, bli läkare och kosmetolog. Men när jag träffade Buinov, var jag tvungen att sluta med mitt jobb. Om vad jag inte ångrar alls.

Jag har redan arbetat på Institute of Beauty. Och allt var bra. Ingenting förutspådde att mitt liv snart skulle förändras abrupt.

Dessutom var jag gift. Min första man älskade mig galen. Han var också en läkare. Vi träffade innan vi gick in i läkarskolan: vi gick för att ta lektioner i biologi och kemi för en lärare.

Jag giftes av en anledning: Jag ville vara fri. Mina föräldrar var mycket strikta, de tog min själ ut ur mig. Jag var tvungen att komma hem när den skulle och rapportera var jag var. Vid en tidpunkt var jag så trött från det jag bestämde mig för: Jag ska gifta mig.Jag var sjutton då ...

Vi bodde i Yasha i sju år. Och han lät mig inte gå. Dragas tillbaka. Jag lämnade sedan och kom tillbaka. Alla dessa år var det så här. Jag lämnade - han följde mig till en annan stad. Det var sådana lustar ... Mer exakt hade han lustar. Och jag ville bara gå.

Och en dag lämnade hon och tog med henne bara vad som var på mig.

Det sista som min man gjorde var att lämna ett brev och en nyckel till lägenheten i brevlådan. Skrev att jag kan återvända när som helst, han kommer att vänta på mig.

Men jag återvände inte eftersom jag aldrig älskade honom. Jag Buinov sa sedan: "Det är hemskt, om du inte slutar älska mig, men om jag slutar älska dig." Då kommer ingenting att göras med mig. Jag visste det här från erfarenheten av mitt liv med Yasha.

Jag har till och med noggrant undvikit intimitet med honom, uppfunnit tillfällen med honom att inte sova. Jag bjöd in ett fullt hus av flickvänner - om vi bara hade någon. Min man gift sig då med en tjej som var utåt - min kopia. Han sa: "Om du fortfarande hade hjärnor som Alena, skulle du inte ha fått priset ..."

Men efter avsked med Yasha blev jag väldigt snabbt gift igen. Den här gången erbjöds ju jag av juveleraren, sonson av kompositören Modest Tabachnikov, som skrev "Låt oss ljus, kamrat, en efter en".


Med brudgummen var vi två par stövlar - båda egoisterna är hemska. Jag tror att jag skulle ge honom hundra poäng framåt. Vackra, fans - mer än tillräckligt. Bounces visste aldrig. Jag fick alltid allt lätt, så snart jag sträckte min hand. I allmänhet är det en tjej. Men till slutet var min karaktär bara känd av min mamma.

Tabachnikov tyckte inte kategoriskt om henne. Mamma förstod - vi kommer inte ha liv med honom. Men hon störde inte, hon kände min karaktär - jag kommer definitivt att göra allt i strid. Dessutom ropade jag: "Jag älskar!" - och det var värdelöst att argumentera här. Och jag blev verkligen förälskad. I tre dagar, tre veckor, tre månader ... Männen lyckades varandra. Jag, som George Sand, letade efter den enda som skulle tillfredsställa mitt rastfria inre tillstånd, släcka elden inuti. Sant Sand hittade inte sin man ... Och jag hade tur.

Sedan när jag kom till min mamma och sa: "Mad älska Buinova," svarade hon: "Du, förutom dig själv, älskar inte någon". Men Buinov är ett annat fall. Och tiden visade det ...

Men Buinov var fortfarande långt borta. Under tiden har Tabachnikov och jag skickat in handlingar till registret. Och då föreslog min mamma att vi bor tillsammans - hon kom överens med en vän att hon skulle släppa oss in i hennes lägenhet. Min klokaste mamma ...

Tabachnikov skulle till Odessa - för brud och gåvor. Och förut hade vi tid att leva tillsammans i flera dagar i samma lägenhet som vår mors vän gav oss. Och jag förstod helt klart: Jag gifter mig inte med honom. Det vill säga han går till Odessa, och jag vet redan att vi inte kommer att ha något ...

Och här är han glad, återvänder från Odessa - han tog mig en bil som gåva, och jag säger: "Du vet, jag ändrade mig ..." Han klappade på huvudet: "Är du galen? Vad ska jag berätta för mina föräldrar? Allting är klart! "Och jag svarar:" Ingenting, allting i livet händer ... "-" Låt oss åtminstone gifta oss, så får vi se! "" Det är inte värt det, "säger jag," det är dags att förlora ... "

De nyheter som vi bröt upp, alla mina vänner var väldigt glada. De ville att jag skulle förena med Yasha, men bara av en anledning: han var en mycket rik man. För mig har alla öron buzzed, att den vanliga kvinnan från sådan muzhik inte vägrar. Och han hade verkligen mycket rikedom: diamanter valnötens storlek hölls i lådor under skorna ... Men jag men diamanter, även om allt guld i världen ... Om jag inte gillar, så bredvid personen kan jag inte vara. Hela mitt väsen avvisar honom.

Och sedan kom det nya året 1985. Stämningen av Alexander Buinovs andra fru - värre än någonsin. Och telefonen är sönder - vännen, direktören för "Merry guys", kräver 1 januari för en konsert i "Luzhniki" - hans ensemble utför. Och vänner drar, alla drömmar om vår återförening med Yasha.


Jag ville inte gå till konserten - jag hade vanligtvis ingen aning om vilka sådana "Jolly Fellows". Jag kände Alla Pugacheva. Och så lyssnade jag på Hotel California ...

I allmänhet och "Luzhniki" och vänner - var allt ointressant.

Och då säger min mamma: "Du uppför dig ful. Som om man visar sig på någon. Gå till konserten åtminstone ... "Jo, det finns inget att göra, höjde knappt sig från soffan och gick.

Och i "Luzhniki" vad hände! Pandemonium! Jag var bara bedövas. Kunde inte föreställa mig att "Merry" en sådan rasande popularitet.

Direktör för "Goda killar" träffade mig vid tjänsteingången, ledde mig inuti, in i omklädningsrummet. Han säger: "Du kan lämna saker här ..." Jag gick in, tittade på musikerna och tänkte på mig själv: "En del yrkesskola ..." Jag tog av mina ytterkläder, gick ut i korridoren - och pannan kolliderade med Buinov. Och för mig, som hatade världen för andra gången, förändrades allt. Jag svär! Jag såg hans ögon, gnistrande, galet, lockigt huvud, en bländande vit tand leende ... Och då säger han: "Om jag visste att jag idag skulle träffa min älskade kvinna, skulle jag raka ..." Allt. Redan i det ögonblicket kunde han göra med mig vad han ville. För att jag var helt vilse.

Men tyvärr är jag ett sådant intryck på honom, men jag gjorde inte ett intryck. Och han har inte blivit kär i mig ännu. Det är bara att hans fras har släppt ...

På konserten gick jag med regissörens fru "Goda killar". Slutligen såg musiker på scenen. Men jag ser inte Buynov! Jag frågar var är han? De säger till mig: "Ja, bakom nycklarna är ..." Jag tittade på honom utan att stanna och tänkte: "Jo, det är allt. Världens ände ... "Jag säger till min följeslagare:" Kan vi inte göra det efter konserten går vi någonstans tillsammans med Buinov? "Hon svarar:" Har du sjunkit in i Buinova? Glöm det! Han har en fru och ett barn. " Jag ryckte på axlarna: "Ja, jag låtsas inte för någonting. Jag vill bara se honom igen ... "Jag borde verkligen ha blivit precis med honom.

Tja, vi bestämde oss för att gå till regissören "Merry guys" hem efter konserten. Buinov accepterade inbjudan. Jag kom med bil. Jo, han satte sig med mig.

Och nu går jag, men jag ser inte vägen - för att jag dör av lycka. Jag har bara förlorat mitt sinne ... Slutligen nådde vi platsen. Det visade sig att vi var vid bordet mitt emot varandra. Och jag spenderade hela kvällen på honom. Och han - på mig. Vi, tyst, log mot varandra och deltar inte i det allmänna samtalet. Då sa Buinov: "Det är dags för mig ..." Jag frågar: "Kan jag få dig en hiss?" - "Kom igen ..."

Och här är vi igen tillsammans i bilen. Jag vill bara ha en sak: att vi nu lämnar någonstans, till och med i slutet av världen tillsammans. Och han säger att han behöver gå hem ...

Naturligtvis tog jag honom hem. Han tog min telefon farväl och lovade: "Jag ringer ..."


Från det ögonblicket väntade jag varje sekund: nu ska han ringa, just nu. Så två veckor gick ... Jag blev bara yr i mitt huvud. Jag levde inte hela tiden - jag gick ner i vikt, jag kunde inte göra någonting, inget att tänka på. För första gången i mitt liv ringde en man inte omedelbart tillbaka ... Innan detta följde samtalen omedelbart, bara jag hade inte tid att träffas ... Och i fallet med Buinov hände allting tvärtom.

Men som det visade sig, "Merry guys" gick bara på turné. Och i det ögonblick då det tycktes mig att förväntan hade blivit evig och mitt sinne var redo att brista i stycken, ringde en klocka. Jag, enligt min mening hoppade till taket, bröt rösten. En annan skulle ringa om två veckor - jag skulle ha glömt hans namn. Och då kom hon ihåg allt ... Och gömde inte att hon var väldigt glad att höra honom.

Möt samma dag. Men de gick inte till sängs bara två veckor senare. Häftiga sätt Buynova föreslog för mig att han kanske är impotent. Men det spelade ingen roll. Även om detta är så, skulle jag fortfarande vara glad bara för att jag är bredvid honom, att vi kan prata. Och vi hade alltid ämnen för konversation. Jag hittade genast det väldigt intressant med honom ...

I Buinove tyckte gärna allt: hur han säger, hur han går, vad han har på sig ... Även om han var klädd helt enkelt.

Jag hade ett moln av förnuft, som inte går till denna dag. För tjugofyra år redan ...

Goethe skrev: "Lojalitet i kärlek är ett geni i kärlek." När jag läste det tänkte jag: att vara sant, när du är tvungen, när det finns lite tryck och du måste motstå - förmodligen är detta geni. Och vilket ord att bestämma staten när ingen tvingar dig, men du behåller din trohet?

... Vi har en helt galen roman med Buinov. Vi träffades varje dag ... Jag behövde hans närvaro tjugofyra timmar om dagen. Jag kommer ihåg när han var på turné, jag ringde ett fullt bad med vatten och tvättade sin skjorta. En tröja ... Några strumpor ... I timmar. Jag fick ett enormt nöje från detta. Han kommer fortfarande ihåg: "Du älskade förmodligen mig då, för att du inte har gjort dessa tjugo år ..."

Och dagen då han kom tillbaka sprang jag till marknaden på sju på morgonen för att köpa allt det mest han gillar - keso, honung, valnötter ...


Många pengar talades över interna staden! Kunde spendera tid i mitten av ledningen ...

- Men Alexander var gift, hans dotter växte ...

"Men jag hade inte för avsikt att gifta mig med honom!" Jag blev bara förälskad. Och hon tänkte inte ens hur det skulle sluta. Jag har aldrig sagt till villkoren: "Om du inte lämnar din fru kommer jag inte träffa dig." Allt gick som det gick. Och på en dag var situationen själv löst ...

Hemma sa han att han var på turné, och han stannade hos mig.

Men han och hans fru var inte bundna av de strängar som håller personen i familjen. De skapades inte för varandra ...

De hade en oavsiktlig romantik under Sashas turné i Sochi. De var nära en natt. Sedan lämnade han ... Några månader senare hittade hon det och sa att hon väntade en baby. Bröllopet var på nionde månaden ...

I min djupa övertygelse, att gifta sig utan att älska, bara av anständighetens skäl - är fel. Eftersom tiden kommer att passera - och från den här personen kommer du alltid att lämna. Och han blir dubbelt sjuk. De hade en dotter. Men ett äktenskap där det inte finns kärlek, ingenting kan rädda. Även ett barn som säger: "pappa, gå inte bort ..."

När allt inre strävar efter en annan person, när alla dina tankar är där - vad kan jag göra? Men Buinov led länge. Han lämnade sin fru när hans dotter var tretton. Hon ringde mig, skrek, hotade ... Men från en tonåring, vad är efterfrågan? Jag förstod helt bra: hon hatar mig för att hon tycker att jag tog min pappa ifrån min mamma. Hon visste inte det för att leda en man när han inte vill att det är omöjligt ...

... Jag minns väl den dagen då en vändpunkt kom. Vi körde med bil. Jag slutade plötsligt och sa: "Lyssna, kanske måste vi lämna ... Ja, vi älskar varandra, strävar efter varandra, men du är inte fri och jag kommer inte att riva dig ifrån varandra ... Gå ut ur bilen .. . "

Jag sa det till Buynov ganska tydligt. För honom lät min ord som en bult från det blå ... Han lämnade. Jag bröt genast i tårar. Skarpt ryckte från platsen och körde, där ögonen ser ut. Och när jag var långt borta tänkte jag plötsligt: ​​vad har jag gjort? Jag slog bromsarna, vände om - och i motsatt riktning ...

Jag närmade mig - och Buinov när jag stod på den plats där jag lämnade den, det är värt det. Då frågade jag honom: "Varför stod du?" - "Eftersom jag insåg att jag inte kommer att se dig igen ..."

Därefter lämnade han hem. Varje person har ett ögonblick när de måste göra ett val. Dessa är fraktioner av en sekund, som verkligen löser allt. Och Buinov stannade hos mig ...

Sasha hade exakt samma valmöjlighet framför mig, och sedan stannade han i familjen ... Han hade en affär med solisten "Jolly Fellows". Lång touring romantik. Och någon gång sa hon till honom: "Eller du stannar hos mig eller med din fru ..." Och han gick för att samla saker. Men det finns en dotter i tårar: "Pappa, du kommer inte att lämna oss ..." Och till den tjejen kom han aldrig tillbaka. Styrkan var inte tillräckligt.


Och till mig på en hyrd lägenhet kom utan saker, vad var det. Sade: "Jag kommer inte att lämna ..." - "Har du bestämt dig exakt?" - "Ja ..."

"Och hur har din mamma accepterat dig?"

- Se upp. Hon såg att jag var en tjej med en svår karaktär, som hennes son. En gång bröt hon ut: "Herre, kan du verkligen hantera det?" Men även efter tjugofyra år kan jag inte säga om jag klarade mig med Buinov. Vi lärde oss bara att förstå varandra. Detta är mycket viktigare än att klara av varandra. Och nu kan jag härleda formeln, vad är kärlek: det här är när efter det största skälet finns inget sediment kvar. När du inte bär det i dig själv. När, efter den största stormen, berör han ditt hår - och du förstår vilken typ av lycka ...