Bra bekantskap: matchmaker

Gråt inte, mamma! Jag ringer och kommer till semestern! - tröstad min dotter, kommer att arbeta utomlands med sin man. Lilla Dasha, mitt barnbarn, tog också med sig. Dotters försäkringar var inte mycket tröst, förutom att hon, svärsonen och Dashutki hade jag ingen annan. Min man dog för länge sedan, och på något sätt var det ingen önskan att hitta en ersättare för honom. Det var väldigt bekvämt att min dotter och min familj bodde hos mig - vi har ett privat hus, så alla hade tillräckligt med utrymme. Jag var så van att vara en evigt upptagen mormor, att när jag var ensam kunde jag helt enkelt inte tänka på någonting att göra. Jag städade huset flera gånger om dagen, jag reviderade serier, som tidigare inte hade tillräckligt med tid.

Snart slutade jag titta på mig själv , tittade inte ens i spegeln. Jag ville ha absolut fred, men här, som om ont, sålde grannen sitt hus, och nya hyresgäster började reparera. Arbetarnas rop och instrumentets ljud var helt enkelt att jag blev galen, men mest av allt var jag irriterad av en ny granne. Hon såg ungefär fyrtio år gammal, lång och passar blondin, hon fick intrycket av en mycket självsäker kvinna.
"Låt oss lära känna, för vi är grannar nu", sprang hon upp till mig med ett leende. "Jag heter Lisa, och hur mår du?"
"Sophia", jag mumlade och skyndade mig in i huset. Grannen blev ännu mer irriterande när jag fick reda på att hon var i samma ålder, men hon såg mycket yngre ut! Dessutom kunde jag inte märka vilken slags varma relationer hon hade med sin man. Lisa klädd som en tonåring: genomskinliga blusar, korta kjolar. Hennes man Bogdan tyckte uppenbarligen om det, och jag var bara så pissad.

En kväll tändde grannarna en eld och satt upp sent, kramade och kyssade. Jag tittade ut genom fönstret och kunde inte riva mig bort från den här romantiska bilden. Vred, med ögonkanten glidde sig på spegeln och såg hennes reflektion: "Min Gud! Vem är det här? Vad hände med mig? Vem blev jag till? "Nästa dag gick jag till frisörens - det var dags att sätta mig i ordning! Där träffade jag mina tidigare klasskamrater. De började återkalla skratt med min skratt: "Minns du hur du klättrade upp genom fönstret i lärarens rum?" Jag ville korrigera betygen i tidskriften, men huvudläraren fick dig. Och du sprang iväg, bara dina hälar sparklade! Jag skrattade, men inte för att det var roligt. Kom bara ihåg att en gång var ganska annorlunda: glad och hänsynslös. Men någon gång förändrade det mycket.

Hur kan detta vara? ..
När Lisa och hennes man tredubblerade inhemmen bestämde jag mig för att komma lite tidigare och hjälp med matlagning. I köket hittade jag bara Bogdan, som sa till mig att hans fru upptäckte cancer för ett år sedan. Hon drivs med framgång, men nu måste hon ta hand om sig själv och vila mycket. Hörde chockade mig, för den lyckliga och leende Lisa och sjukdomen verkade något inkompatibla! Jag hade inte tid att tänka på den här tanken, som gästerna började samla. Nästan omedelbart ryckte en stark figur av en lång man på ungefär femtio in i mina ögon, men jag var för blyg att prata med honom först. Efter middagen vände sig Lisa på den långsamma musiken, dämpade ljuset och sa med ett gåtfullt leende: "Alla dansar!" Jag kände mig orolig, för jag kände inte alls någon här. Men till min förvåning gick den högsta främlingen bort från fönstret och gick rakt mot mig.
"Har du något emot om jag bjuder in dig till en dans?" Han sa i en djup, något hes röd röst och stirrade intensivt på mina lite rädda ögon.
"Varför inte?" Med glädje "svarade jag, stigande från den mjuka soffan. Igor, det är namnet på mannen, han pressade mig tätt mot sig själv och vi snurrade runt under en sorglig sång om kärleksförluster.

Under dansen pratade vi med Igor, vi hade mycket gemensamt. Och så snart sången slutade gick vi till köket för att chatta i tystnad. Där fann vi av Lisa, som gick ut för juice.
- Oh! Så här är du! Och jag började redan oroa mig för var du gick vilse, - Liza ansikte upplyste ett uppriktigt leende.
"Ja, vi är bara ... pratar," började jag motivera mig själv och rodnade lite.
- Ja, för Guds skull! Jag är väldigt glad att du är bekväm med varandras företag ... "Lisa blinkade på mig konspiratoriskt och lämnade. Hemma, som blev en söt dröm, kom jag fram med tanken på att jag inte hade spenderat så mycket tid så intressant. Igors leende ansikte stod framför ögonen ... Han ringde mig om ett par dagar och erbjöd mig att träffas. Jag blev förvånad över hans samtal: jag trodde inte ens att han kunde vara intresserad av mig. Ja, jag bad om mitt telefonnummer, men det menade inte att han skulle ringa. Och ändå ringde han och vi kom överens om att träffas. För första gången hade jag en känsla av att jag kände den här mannen under mycket lång tid - vi kunde inte prata! Han sa att han hade skilts från för länge sedan och hade två vuxna söner. Vi började träffas nästan varje dag, och sedan bo över natten från varandra. Hur glada vi var tillsammans! Några månader efter mötet insåg jag plötsligt att Igor verkligen var verkligen kära för mig. Men jag var rädd att erkänna det för honom, för jag var inte säker på hans känslor. På något sätt, när han gick i trädgården, drog han mig plötsligt till honom, tittade i ögonen och kysste plötsligt mig.

Känslan av värmen som härstammar från honom tycktes fylla mig hela och häll heta vågor genom min kropp.
"Igor ..." Min röst var plötsligt hes, och mina ben gav väg.
"Jag är ledsen, jag kunde inte hjälpa det." Du är så vacker ... "Det var så mycket ömhet i hans röst. Tidigare var han väldigt reserverad och tillät inte ens en aning om intimitet, även om jag länge ville känna hans läppar att smaka ...
"Jag har länge velat berätta för dig att ... Jag älskar dig!" - Igor blurted ut de sista orden, som om han äntligen hade bestämt sig - om det var, vad som händer.
- Igor ... Jag älskar dig också!
"Så du är min fru?" Hans ögon sken.
- Självklart! Snart första årsdagen av vårt bröllop. Vi är väldigt glada över att hitta varandra. Varje dag tackar vi Lisa för att introducera oss. Och vår granne ler bara mystiskt och ber om att bli kallad matchmaker!