Olga Prokofieva: Jag måste bära solglasögon

"Jeanne Arkadevna, du är så nervös, och jag älskar dig!" - Med ett sådant utrop kastade hon sig en gång i armarna till Rysslands förtjänta konstnär Olga Prokofieva, hennes fläkt. Även i skådespelen "My Fair Nanny" skådespelerskan spelade en bitchy karriären Jeanne Arkadevna - hennes hjältinna är mycket förtjust i! Och i teatern i Mayakovsky, där Prokofiev har spelat i mer än tjugo år, går nu fans av serien ständigt. De vet redan säkert att i livet är Olga Evgenievna det fullständiga motsatsen till hennes populära hjältinna. Sött, uppriktigt och taktfullt. Hon vägrar att diskutera hennes personliga liv. Men med glädje talar han om sin son, teatern och nya projekt.

Du hittar nu nästan inte i Moskva. Så många turer, filmning?

Jag har ett stort och stabilt jobb nu. Det här är en tolv del filmfilm. Du kan säga, en mystisk historisk detektiv. Jag spelar huvudrollen, och därför har jag många filmdagar. Och de är inte alla i Moskva. Vi hyr i Byelorussien, i den underbara staden Grodno. Där är det mycket vackert och det finns all nödvändig entourage: en flod, en sjö, en träsk, en flod ... Därför måste vi alltid åka dit.

Har du en dramatisk roll i detta projekt?


Ja, antar jag det. Min hjältinna heter Varvara Andreevna. Hon är en författare och en mycket stark personlighet. Skriver tillräckligt lätt kärleks romaner och thrillers, men hon är också anställd hos någon avdelning inom interpol, som arbetar med några konstiga fenomen på planeten. Jag vill inte retellera hela historien nu. Jag kommer bara säga att det kommer att finnas en så intressant historisk insats. När Napoleon trak sig tillbaka från Moskva, försvann mycket av sitt skatterätt. Bara någonstans i Vitryssland. Hittills ger det här guldet inte folkfred, alla gräver, de söker ... Någon finner, men då med dessa människor händer alla sorters konstiga saker.

Förbryllad! När börjar den här filmen?

Tja, det är en lång process. Nu skjuter, sedan redigerar, röstverkande, så jag tror inte att tittarna kommer se den här filmen före hösten 2008.

Du har nu berättat att din film är lite mystisk. Och du själv troligen tror på några tecken?

Jag är en vidskeplig person, jag tror på några tecken, men det här har inget att göra med mysticism.

Jag gillar inte en svart katt när den någonstans går och sniffar under mina fötter. Hon stannar mig alltid på något sätt. Före premiären är mitt huvud för dagen inte mitt, så att allt visade sig bra. Några sådana helt löjliga saker. Fröer knappar inte i teatern, strumpor stickas inte. Jag har solrosfrön, även om jag inte äter det alls. Tecken - det är ingenting, några pranks. Jag tror på vissa, inte så mycket i andra. Och vad gäller mystiken, nej, jag låter mig inte gå. Inga tankar, ingen resonemang. Jag kan läsa litteratur, men det är nödvändigt att bara få lite information och inte släppa in det i mitt liv. Ja, jag är intresserad av mycket av det här, men jag försöker inte dyka in i det, för det är väldigt beroendeframkallande, och om du börjar tro på någonting, kommer du in i något slags beroende. Därför försöker jag hålla om mig en viss ring från allt detta.

Till de flesta åskådare blev du känd tack vare Jeanne Arkadevna. Innan den rollen har du någonsin spelat en film?


Ja, jag arbetade i en film. Jag hade några små roller med bra regissörer. Allochka Surikova, Abdurashitova, men det var episodisk roll. Tja, showen är en annan sak. Ett hundra fyrtiotal episoder! Varje dag på TV. Vem ser inte ens ut, men bara byter kanaler, snubblar på min "Beautiful Nanny".

Serien "Lovely Nanny" gav dig galen popularitet. Därefter började du förstå varför berömda Hollywood-aktörer bär lock och glasögon i ett halvt ansikte?

Ja. Nu förstår jag det här. Serien är fortfarande på gång. Därför är vi igenkännliga personer.

Det är bra att vara populär, men det är som att säga att du kan äta en sked full av honung, ett halvt glas, men inte en tre-liters burk. Jag menar, uppmärksamheten är överdriven.

Det finns viss osäkerhet hos allmänheten. Du kan sitta någonstans, och okända personer närmar dig dig, sitta ner, slå på axeln, be om autografer, ta bilder på telefon ... Och alla dessa paparazzi som följer livet för kända personer? Därför är det nödvändigt att lite enstans passerar tyst och att du inte klickar på gatan, bära, som Hollywood-stjärnor, solglasögon. Detta beror inte på att jag är trött på allt, men bara inte mycket uppmärksamhet. När allt kommer omkring kan skådespelaren vara trött efter jobbet, eller han sprang precis för bröd, för det här är det inte nödvändigt att måla dina ögon, göra ditt hår. Men då känner de igen dig och säger: "Åh, barn, kom hit, vi kommer att fotograferas!" Och barnen är heliga, jag kan inte vägra dem ...

Ja, det ser ut som om du är snäll mot barn. Är du en strikt mamma?

Jag är annorlunda. Eftersom jag ibland tycker att jag saknar någonting för min son, för jag är alltid på jobbet, väldigt upptagen, något börjar gnaga inifrån. Liksom, jag är inte en riktig mamma. Men jag vet att vart jag än är, vet jag alltid var min son är, vad han gör, om han är matad. Min mamma älskar mig och hennes syster, så jag tror att jag lärde mig detta.

Är du stolt över din son?


Du vet att jag praktiskt taget inte går på föräldragöten, eftersom de hålls klockan sju på kvällen - i mina mest arbetade timmar. Eftersom jag inte har några fria kvällar: Jag är inte heller i Moskva eller arbetar i en teater, jag får inte dem. Det var lyckligt att Sasha alltid hade bra klasslärare som känner till och förstår allt detta. Vi ringer antingen upp, eller de skickar mig SMS, och jag är medveten om alla skolproblem. Något Sasha har missat, problemet om ämnet eller någon form av händelse, som du måste skicka pengarna till. Jag får alltid reda på det i tid.

Finns det något sådant att du inte tillåter din son?

Ja. Han har inte laglöshet i några drömmar.

Eftersom Sasha till exempel frågade mig i fyra år redan en bärbar dator, tyckte jag att det var för tidigt för honom. Så den bärbara datorn köptes bara denna sommar, när sonen passerade tentamen för den nionde klassen. Vi har inte sådan att Sasha frågade efter något och omedelbart fick det. Tja, ibland stötar han en moped. Jag tror också att det för hans ålder inte är säkert att skära någonstans på scootern. Så medan jag inte köper den.

Många kända kvinnor säger att hemligheten för sin ungdom och skönhet är minst åtta timmars sömn. Tycker du också det?

Självklart sover du, slappnar av, ger styrka ... Jag behöver nio timmar att sova. Om jag sover fem eller sex timmar - jag behöver mycket ansträngning för att hålla ut för en dag. Därför driver jag självklart mig själv till sängs tidigare, om det finns en sådan möjlighet. Eller någonstans är jag fortfarande en timme eller mer. Om det finns en möjlighet någonstans att ligga ner och i tjugo minuter att falla i en dröm - det ger mig styrka på eftermiddagen. Det fungerar inte alltid, men det gör det.

Och då om allt går bra och ingenting går fel, så trivs situationen. Detta är arbetsrytmen.

Du går att skjuta - du kan sova i fem timmar. Sedan åker du med bil och sover i ytterligare tre timmar. Så måste vi ta oss en timme att sova. Ibland tvingar du att ha styrka, det var energi. Ibland får du inte tillräckligt med sömn, men jag gillar inte att klaga. Detta är mitt yrke, och jag valde det själv, jag valde själv ett sådant schema. Inte samma schema väljer mig. Jag fyllde allt själv med detta. Hon sätter själv korsar, fästingar, krokar. Så, Olya, ladda ner, hoppa, kom igen!

Vad är viktigare för dig: att se bra ut eller laga bra?

För skådespelerskorna ser bra ut - en del av yrket. Här bestämmer andra kvinnor: I veckan kommer jag inte att vara förlovad i mig själv, men i nästa - kommer jag att bli särskilt vacker. Hennes humör beror på. Och vi är lite gisslan. Vi måste se bra ut, vi är offentliga människor, vi måste vara i form. Vad är trevligare: att titta på skådespelerskan som är välbyggd, eller på den som, för förlåtelse, hänger en pjäs eller något i denna anda? Tja, det finns fullartister som har en essens, karaktär, men vi kommer inte prata om dem. I allmänhet behöver allmänheten lägga mycket arbete och tid att se bra ut.

Din modell kan avundas av vilken modell som helst. Dela hemligheten, hur kan du stanna så smal?

Ett genuint recept gavs av Maya Plesetskaya: "Om du vill gå ner i vikt, ryck inte!" Detta råd passar mig. Jag sitter inte särskilt på dieter, men jag äter alltid mycket lite.

På morgonen gillar jag bröd, jag kan göra mig skål och ostbakad. Jag kan rulla en utsökt bulle med mejeriprodukter. Men varken på dagtid eller på kvällen tillåter jag mig inget bröd. Middag ... Jag har sådana rörliga föreställningar: Jag måste flytta mycket, dansa ... Jag kan lämna ett kilo eller en halv på scenen för en prestation. Därför har jag alltid kvällsmat, men det är lätt. Det är uppenbart att jag inte äter stekt potatis. Jag kan koka mig en räkor, gör en sallad.

Det är klart, med sådan anställning, som du har, det kanske inte är dags att laga mat ...

Jag lagar mat, jag berättar ärligt. Eftersom jag är mamma. Händer, från tre köttstycken vrider jag kotletter och i en frys lägger jag till. Eftersom jag ofta går på turné, och min son Sasha kan steka dem. Jag för honom, i grund och botten, och jag lagar mat för mig själv - praktiskt taget nej.

Vilka gåvor tycker du om att få?

Jag älskar olika ... Nu tack vare projektet "My Fair Nanny" har jag många olika bekanta och fans. De är väldigt uppfinningsrika! De komponerar alla typer av klipp från mina teaterverk, de låter det. Flickan ensam gav mig ett underbart pussel. De tog mitt foto och gjorde det 150 delar. Så nu kan jag samla mig själv. Jag säger, ja, om jag bor för att vara gammal, kommer jag att ha något att göra. Och de kan också göra en platta från filmen, skriva dikter eller kalender för hela året med mina bilder, från några tidningar. Dessa är ursprungliga gåvor, och de är väldigt trevliga för mig, de gillar. Och när det gäller nära människor försöker de ge något nödvändigt, ja det är inte nödvändigtvis någon slags hushållsutrustning, för det är inte en speciellt kvinnlig gåva. Försök att ge till exempel en bra parfym.