Fotografens relation och modell

Han sa att jag bara var hans mus. Jag var smickrad att Max alltid upprepade hur charmig jag var.
Den dagen gjorde jag som vanligt den vanliga gången när jag plötsligt ryckte av ett glatt skrik: "Smile!" - Stanna nu med att skjuta! Jag ropade hotigt mot en främling som fortfarande cirklade mig runt med en kamera. Äntligen slutade han att snappa, rev sig bort från kameran och sa:
"De tar prostituerade ur distriktet." Och jag tar bilder av dig. - Jag kunde inte passera. Du har ett fantastiskt fotogent ansikte. Och figuren ... Och då, om jag varnade dig, skulle naturlighet och omedelbarhet försvinna. Och så blir bilderna intressanta. Komplimanger glatt kittlade själen. Skönhet, otroligt fotogen, intressant ... Nej, jag gissade, ens trodde på det, men av någon anledning förstörde inte sådana fyrverkerier av vackra ord i vardagen.
- Maximilian, - mästaren av konstnärlig skräck presenterade sig. "Du kan bara ringa mig Max." Och vad heter du, min rädda vackra främling? Nymf? Naiad? Mermaid?
- Åh nej! Bara Albina. Du kan bara ringa till mig Alya, "svarade jag och frågade:" Så när kommer du att kunna hämta frukterna av dina titaniska fotografiska insatser? " Eller kanske du bara skämt, och jag kommer inte se några bilder och förstår inte hur fotogen, vacker, etc., jag är.
"Imorgon och ta det," svarade Max helt enkelt. "Var är det bekvämt för dig?" Jag kommer till någon plats som du anger.

Jag tänkte feberiskt . I mitt hus? Men jag ser det för första gången i mitt liv! På honom Nej, verkligen! Eventuell oförutsägbar situation är möjlig. På kaféet? För trångt för dem som vill utvidga sina bekanta. Och jag insåg plötsligt att jag vill förlänga min bekanta med den här underliga killen.
"På samma ställe" svarade jag försiktigt. "Det är klockan tre." Är det bra?
"Jag ska", Max försäkrade mig och skickade en avskeds kyss. "Du är perfektion!" Du är min mus ... Nästa dag på exakt tre körde jag längs parkens aveny. Fryst regn. Paraplyet var inte där, så det fanns ingen spår av min skönhet igår. Våt kyckling! Max satt på ett fallet kastanjeträd. När jag närmade mig hoppade han upp, täckte mig med sin jacka, och jag var tvungen att koka upp till honom. Vi stod sida vid sida, och jag bad bara att det inte skulle höra mitt rädda och törstiga hjärts slag:
"Max, jag är ledsen att jag är sen." Och det här regnet ... Skämtade du inte? Jag kan verkligen se bilderna?
"Jo," skrattade han. "Bara här är inte det bästa stället att se mina mycket konstnärliga fotografier." Kanske, kom till mig?
Jag var redo för någonting. Som det visade sig, lever Max två steg från parken och med ett sjunkande hjärta nickade jag: Så var det, vi åker till dig. Vi sprang, täckte med en gul storm och Max viskade något sött, outtröttligt:
"Du är gudomligt vacker, Alya." Du är min inspiration, min fina vind ... Jag tog dina bilder igår och kunde inte riva mig ifrån dem. Det var bortom min styrka. Jag ska ge dig alla bilder, även filmen, om du insisterar, men jag lämnar ett foto för mig själv. Hon kommer stå på mitt bord, och när världen är ihållande, det verkar vara en hemsk dumpning, jag kommer att titta in i dina vackra ögon.

Jag tittade på honom på ett skönt sätt , som om man försökte bestämma om den här mannen inte var arg och samtidigt försökte hålla åtminstone en del rörelser för att matcha hans idé om mig. Men, gud, vi fick slutligen hemma hos Max. Jag öppnade min mun i överraskning. En gång där var tydligen en tre- eller tom lägenhet med fyra rum, men den nya ägaren blev av med alla inre skiljeväggar mellan rummen och lämnade bara toalett, badrum och ett stort kök. Alla andra liknade en arena där en rund säng under den genomskinliga baldakinen, ett par stolar vid eldstaden, en massiv ekbänk, Separat liv levde en stor dolla av en isbjörn, spred ut vid dörren och på väggarna - fotografier.

Innan fotot togs , kom det inte direkt. Först tvingade Max mig nästan i ett rymligt ljust badrum och beställde sedan i en ovillkorlig tone:
"Ta bort dina våta kläder, Alyochka, jag torkar dem och medan du är i den här varma badrocken!" Jag vill inte att min mus ska få en förkylning! Jag stod i badrummet och kände att jag hade en våldsam ström någonstans. När hon kom ut klättrade hon in i fåtöljet, krummade under benen och väntade på Max att utföra samma förfarande med byte av kläder. Han verkade naken, bara höfterna är bundna med beige, som smält mjölk, med en handduk. "Nu kommer han till mig, och jag kan inte göra någonting ... Men jag vill inte motstå. Den här killen ... Jag känner bara honom för en dag, men jag väntar ... Jag väntar på honom!
Och jag vill ... Jag vill bara ha honom! "- knackade i mitt huvud. Han kom och satt vid mina fötter. Därefter spridda, som om de kom ihåg, hoppade upp på golvet en stor ljus röd röd pläd av furig konstgjord päls, hällde ett blodrött vin i två genomskinliga glasögon och vinkade mig med handen:
"Kom hit, min vackra!" Innan det hade jag en kille ... Endast en. Ett år senare skilde vi vägar med honom, och jag överförde till en annan fakultet.
Och sedan dess bestämde jag mig: Först Mendelssohn marsch, och sedan - sängen. Och så ... Max. Han sa: "Kom hit", och jag avgick. Han föll till knä framför mig och började kyssa fötterna ...

Det var inte bara en intimitet , utan en underbar romantisk musik. Men när, avslappnad och bedövad med lycka låg jag på en blodröd plaid, i mitt hjärta blev en förbryllande fråga redan på väg: vad nästa? Att lida och fråga behövde inte. Max satte sig, benen föll under honom, sträckte ut sin hand mot mig och sträckte min kind, som om jag studerade mitt ansikte. Han tittade i mina ögon och talade så uppriktigt, passionerat och ömt:
"Jag kommer aldrig att dela med dig, min mus." Du inspirerar mig. Du ... Sen på kvällen började jag bli redo att gå hem. Jag ville inte gå tillbaka från honom ett enda steg, och Max från mig - också:
"Jag kommer inte leva till morgon!" Utan dig ... Imorgon hämtar jag dig på institutet. Hur mycket kan jag stjäla från er alla? Tänk på något, fråga efter det. Så i mitt liv var det en man för vars skull jag var redo för några offer. Jag sprang iväg från föreläsningen, hoppade över seminarier ... Jag kunde inte utan honom och han genererade generöst mig med sina smekningar, presenter, ovanliga överraskningar. Han kunde beställa en gatumusiker för mig, och vi stod vid att lyssna på musik och kyssa. Men vart vi möts, och vad vi än gör, ledde vi alltid i en riktning - till Maxs hem. Först bodde en blodröd plaid, från vilken vi aldrig flyttade till en rund säng, och för det andra - bilder. Jag kunde titta på dem i timmar. Max var verkligen en bra fotograf. Hans bilder levde och dog, de grät och skrattade, de var nöjda, rädda, blandade, tvungna att frysa i tyst respekt. En vecka gick efter vår bekanta, när Max först började insistera:

"Jag måste ta bilder av dig ... Du har ett extra ansikte, Albina." Du är så graciös och mild. Folk ska se din skönhet, din perfektion ...
- Skott? - Jag skrattade, minns Maxs läror under vårt första möte. "De tar prostituerade ut ur distriktet, och jag kan fotograferas ... Jag bryr mig inte." Låt oss försöka. Jag lovar dig, jag kommer att vara en lydig student, min herre!
Så våra kärleksmöten började bli en fotografering. Jag gillade verkligen att posera. Jag uppfann extravaganta outfits som glädde Max, såg i spegeln under en lång tid och undrade vad en smink skulle vara för att logiskt kunna komplettera bilden. Ibland gick vi till stadens pittoreska hörn och Max tog bilder, tog bilder, tog bilder ... Jag granskade hundratals bilder, och han väntade ... Jag kände - han behövde mina entusiastiska ord. Och jag beundrade verkligen. Nej, inte hans vackra ansikte eller figur, men hans arbete. En månad senare firade vi ett litet årsdag för vår bekanta, och min fotograf föreslog återigen något som jag noggrant vägrade:
"Muza, jag vill fotografera dig naken." Din kropp är känslor ...
Vid den här tiden var jag själv redan redo för sådana experiment. Jag behövde bara ett tryck.

När jag undersökte mina bilder fick jag ofta att tänka mig: "Om det i samma sak, men utan kläder ...", vände jag mig bort från Max och började klä sig långsamt. Och han ... Nej, han rusade inte för att öppna kameralinsen. Han klädde sig och kastade mig på en blodröd plaid, och när passionen var bullriga, men fortfarande varm, inte en grad, jag fortfarande drunknade. Jag trodde inte ens att han kunde sluta älska mig. Så hände något. Jag flög till honom, som om på vingar, men var ett oväntat hinder för arbetet ...
I röd päls stod han över mig, naken och klickade på kamerans slutare. Det var väldigt spännande ... Jag drog mina händer mot honom och bad om att sluta, jag ringde honom, lockade honom, förförde honom, men han kunde inte sluta ... Sedan dess har sådana sessioner blivit en integrerad del av våra möten. Var har blygsamheten gått? Nej, jag var inte generad. Jag förförde honom, exponerade mig själv i ljuset av soffitsna, såg honom skaka och kände en obegriplig och oförklarlig makt över sin älskade man. Sagan slutade på en dag. Fortfarande idag - allt, som alltid, men imorgon har Max inte kommit. Att erkänna tanken att han ändrade sig, slutade att älska eller glömma mig, det var omöjligt. Och jag sprang till hans lair och viskade: "Om jag bara levde ...", för att jag bara tänkte på en sak: det hände något hemskt problem med honom. Men ... han levde och bra. Han mötte, som alltid, angenämt och smickrande, fina komplimanger och blev omedelbart aktiv och osäkra evakuera: - Alya, jag ringer dig. Jag har nu en viktig fotografering, och du kommer att vara distraherande. Jag ska förklara allt för dig ...

Men nästa dag ringde han inte . På en dag också. Jag bestämde mig för att vara stolt och vänta bara. "Crawl! När allt är jag hans mus! Utan mig kan Max bara inte skapa och arbeta! Och jag utan det ... jag kan inte leva "- jag var arg och grät.
Efter att jag stänkte Max i ansiktet av champagne såg han plötsligt igen sin mus i mig. Men det är för sent! Jag tror inte på honom. Låt honom gnaga hans armbågar, för jag kommer aldrig tillbaka.
Jag led mycket, men när hans tystnad varade i tio dagar sprang jag på min stolthet och knackade på dörren.
- Alya? Han blev förvånad. "Du är inte i tid, min tjej." Mycket arbete ...
Jag tittade förbi honom, inuti den magnifika henen. Den blodrödda rutan, som alltid, sprids ut i mitten av Maxs rum, och den slanka och helt nakna tjejen väntade otrevligt på ägarens avkastning.
"Mycket vacker" sa jag dumt och grät.

Han gick ut i korridoren och stängde försiktigt dörren till lägenheten och började skaka mig för sina darrande axlar:
- Konstnären kan inte begränsas. Hur kan du inte förstå detta? Vad vill du ha av mig? Du slutade inspirera mig, blev en börda och dina tårar - en ytterligare bekräftelse på detta. Jag behöver en flygning, vingar, en dröm! Gå ut härifrån för alltid och följ inte mig igen!
"Jag vill att du ska ge alla mina fotografier", frågade jag genom tårarna, befälhavaren av konstnärlig förförelse.
"Inte nu" svarade han irritabelt. "Jag samlar dem och då ringer jag dig tillbaka." Lämna nu! Jag frågar dig! Han återvände inte bilderna och ut ur den hemska fördjupningen lämnade jag länge och hårt. Först tänkte jag på att svälja ett sovande piller, men tack Gud, min vise mor, känner att något var fel, lämnade mig inte, inte ett enda steg. Då knackade ett huvud: och jag skaffar mig någonstans ifrån denna plats, från denna park, från denna stad och den här mannen! Jag kommer att arbeta ärligt, tjäna mycket pengar, kom tillbaka och jag besöker denna freakfotograf. Han kommer att dö när han ser mig i all skönhetens skönhet och rikedom. Men den här galna tanken försvann snabbt. En gång med mina vänner gick vi igenom staden, och på någon salong såg jag en affisch. På det - ett foto av Max. Affischen inviterades att besöka utställningen av en fotograf. Jag drog tjejerna på, men när vi skilde sig tog mina ben mig där. Jag visste att jag skulle se ... Och jag misstog inte. En publik av besökare vandrade genom salongen, men ett foto hade många människor. Jag satt upp på spetsen och försökte se på bilden genom mitt huvud ... Jag var på bilden ...

Efter vår närhet . Drackade händerna någonstans framför honom och ringde ... Bakom var det ett smärtsamt känt skratt. Max var omgiven av en diskret publik, och bredvid dem - en servitör med ett brickor av champagne.
- Och allt på dig är det vackert! - Jag sa ondskanligt och kom upp till den förvirrade Max. Jag tog ett glas champagne i varje hand och stänkte det i ett vackert ansikte.
- Ta av! Jag kan upprepa encore! - Jag ropade till fotojournalisterna, som var uttråkad här i väntan på känslan, men de snabba killarna lyckades fixa allt från första gången. Arbeta på dem så. Jag tog igen ett glas champagne, drack det i en smula och viftade till Max med sin hand, på väg till utgången. Jo min kära vän, i raseri, har du aldrig sett mig förut! Upphetsad? Ha tålamod! Från och med nu är jag inte för dig! Han ringde nästa dag och som om inaktiverad en diktafonrekord. Ord, som tidigare, om min perfektion:
"Du är min inspiration!" Vilken dåre är jag! Kom tillbaka till mig. Jag insåg att bara du kan vara min mus. Utan dig kan jag inte skapa mina mästerverk. Ha synd på mig, Alya! Du är gudomlig.
"Det är förstås gudomligt." Jag har ingen att ångra! Jag är inte tillgänglig för dig, clown!