Lyudmila Artemieva: "Jag är uttråkad utan att uttrycka mig själv"

Lyudmila Artemieva är en skådespelerska av sällsynt komedi talang. De bilder som skapades av henne på tv, för det mesta, blev populärt populär. Cheerful taxichaufför från den eponymous serien, en ung mormor från "Vem är i husägaren" - dessa ljusa, extraordinära karaktärer lyckades bli släktingar till stamgäster på kvällsluften. Men Artemieva kommer inte att dö på tv-framgång. Under den närmaste tiden kommer två filmer med sitt deltagande att visas på bredbildsskärmen: "Present 2012" av Ilya Khotinenko och "Cinderella 4x4", regisserad av Yuri Morozov. I den senare spelade skådespelerskan rollen som en fe: en modern, ljus trollkarl.


På kvällen för bilden släpptes vi med Lyudmila och pratade om bilden, regissörerna och om livet.

Berätta för oss om filmen "Cinderella 4x4"
Om jag fick en sådan film för en semester skulle jag självklart vara helt glad. Vi hade en underbar familjefilm, galen och magisk - i allmänhet en slags festlig tårta med en körsbär på toppen.

Är du nöjd med din roll?
Jag kan inte skilja mig själv på den här filmen. Här alla tillsammans - och underbara kostymer, och en unik miljö och fantastisk natur. Dessutom visade sig bilden vara mycket musikalisk - bara en slags rockopera.

Filmen är placerad som en modern saga. Gillar du sagor?
Jag älskar sagor! Det är allt! Jag älskar telefonkatalogen - det är också en saga; Bakom dessa figurer är dolda människor med sina berättelser, liv. Det viktigaste är önskan att komponera dem: om du vill, kommer du att lyckas. Som barn var jag väldigt förtjust i berättelserna Hauf, Anderson. Nu är min största saga i livet: med mig händer fantastiska händelser, fantastiska händelser. Det inspirerar.

Hur arbetade du med set?
Jag var underfed av filmen. Totalt var det tvåtiofem arbetsskift, men till mitt förfogande bara några nätter. Jag förstod inte vem jag var eller vad jag var. Jag trodde att jag var i magi. Runt om det utvecklades en viss handling, shamanism, och vi kastade in i det med ett huvud.

Finns det några intressanta situationer på webbplatsen? Kanske, magisk, mystisk?
Snön gick sedan och slutade sedan; vi hade inte tid att skjuta någonting - det var redan gryning; Alla mina händer var i ringar som ständigt föll. Kan detta kallas magi? Jag tror det.

Hur har ditt förhållande med kollegor?
Jag hade underbara kollegor. Jag hade Pavel Filimonov, vars röst var antagligen uttryckt av de flesta reklamfilmer på tv. Jag hade Ulyana Ivashchenko - en underbar fyraårig skapelse: du kan bara drömma om en mer känslig och subtil partner. Det var ett stort nöje.

Du har redan mycket erfarenhet av att arbeta med barn. Hur arbetade du med dem den här gången?
I arbetet med barn finns inget begrepp av "erfarenhet". Varje barn är en ny värld, en ny själ, en ny upptäckt. De är underbara wannabes, de låter alltid veta att livet inte fungerar, men en oändlig fest, de försöker göra vad de vill. För mig finns det inget begrepp som "credo", men jag skulle vilja anta denna position. Även om det bara är nu, är det ganska möjligt att imorgon kommer jag att tänka annorlunda. Jag gillar inte att spika mig själv i vissa positioner, eftersom livet flyger och allt förändras: om flera år sedan fick jag veta att i mitt liv skulle en sådan underbar saga framstå, hade jag förmodligen inte trott det.

Har du en favoritregissör? Med vem vill du jobba med?
Det här är en svår fråga. Du måste först älska dig. Jag njuter av de upptäckterna, de möten som förekommer. Jag vill verkligen jobba med Olga Muzaleva (chef för serien "Taxichaufför" - redaktörens anteckning) Jag vill återigen stjärna i Yuri Moroz - en mycket extraordinär person, Ilya Khotinenko. I stort sett är favoritregissören den som tar bilder av dig, men det är väldigt viktigt att han under arbetet övertygar dig.

Kan du säga att cheferna på uppsättningen "Cinderella" övertygade dig?
Absolut! Jag var övertygad åtminstone att jag började flytta med dem i tid, andas i harmoni och sjunga med dem.

Vad betyder ditt yrke för dig?
Självuttryck och nöje. Du köper aldrig glass som du inte gillar. Mitt arbete är det jag älskar. Huruvida jag klarar av henne eller inte är en annan sak. Utan självuttryck är jag uttråkad.

Vad lockar dig mer är biograf eller teaterfas?
Att arbeta i teatern var en underbar upplevelse. Varje akademiker av teatralinstitutet anser sig vara ett geni, men huvudbildningen av en skådespelare förekommer i teatern. Då, när de första stegen redan har gått, vill jag verkligen veta vad en film skådespelerska är. Dessa är helt olika känslor. Oavsett varför, bara en sak: varje sekund du njuter av både i teatern och på bio.

Du är mest känd som en komisk skådespelerska. Finns det en tragisk roll som du vill spela?
För att erkänna förstår jag inte begreppet tragedi till slutet. Hur som helst, i någon tragedi finns det något komiskt. Ibland såg det mig att allt var dåligt, bara hemskt: Jag gick ut, ropade, förbipasserande tittade sympatiskt på mig. Men tårarna försvann, och jag förstod vad som hände som det största goda och det bästa. I livet är allt komiskt och tragiskt samtidigt.

Har du en drömroll?
Jag drömmer alla att spela. Jag vill spela allt. Jag drömmer om att leka ett barn - det skulle vara väldigt intressant, för i själva verket är alla vuxna stora barn. Många är generad av detta, men bara de som är barn fortsätter att göra stora framsteg. Jag menar öppenhet, uppriktighet och, viktigast av allt, lusten att göra vad du vill. Jag är väldigt intresserad av att leka i vad som faller från himlen. Jag ställer bara mina händer. Jag drömde om att leka en älva: bra, körande, positiv. Det finns ju inget begrepp som är bra förutom det onda. Vi är inte dåliga och inte bra - vi är alla på plats.

Följer du nyheten av den nationella biografen? Kan du markera något?
Jag ser inte ens filmer med mitt deltagande (Skrattar.). Jag har ingen väg. Jag tittar främst på konserter på DVD-jazz, klassisk. Jag älskar animering. Hittills, i musik tycker jag om stilen med chill out - ett otroligt brett utbud av namn och författare. Ibland lägger jag på fåglar, lyssnar på deras sång. Men igen är allt detta bara idag och nu; imorgon är det helt möjligt att allt kommer att vara annorlunda.

Är du vänlig med världen?
Det är en bra fråga. Jag är världen, och världen är jag. Jag förstår inte ens hur det inte ska vara vänner med världen.

Är du en rolig person? Ändrar du ofta ditt humör?
Ja, jag är skrattsam. Och mitt humör ändras ofta. Gud, hur mycket jag vet om mig själv (skrattar).

Jag tycker att du är en väldigt positiv person. Fortfarande har du depression?
Nej det är det inte. Aldrig. Det finns en känsla av att jag inte vet någonting. Visdom, var är du? Det finns inget. Jag observerar mig själv, omgivande människor, situationer: Jag drar slutsatser och får erfarenhet.

Gillar du människor?
Jag tror att en annan person är densamma som jag, och jag är densamma som han är. Han valde bara ett sätt att självrealisera, och jag - den andra. Och i detta mirakel - vi är alla lediga.