Wellness i kroppen med hjälp av badkar


Vissa går till gymmet, andra - för att se en terapeut. Och jag, på grund av naturlig bortskämdhet, föredrar alla mina problem, ligger i ett varmt bad och läser en bok. Vad skulle vara sättet att lägga till vattnet för att kombinera det trevliga med wellness? Och är det möjligt att förbättra kroppen med bad? Jag bestämde mig för att utföra test ...

Jag ville inte gå till salongen. Huvudvillkoren var att genomföra rutinerna i ditt eget bad - så att du inte kan komma ut ur huset i tackvädret. Jag gjorde en lista, köpte ingredienserna och började experimentera med mig själv älskade.

ENKEL KÄRLEK POGORYACHE.

Det första i mitt wellnessprogram var terpentinbad, som, som döms av de många svaren på internetfora, ger en enorm föryngrande effekt. Faktum är att två burkar med terpentinemulsion (gul och vit) för bad var billiga, och bortskaffande var lovat nästan från alla befintliga sjukdomar. På tillverkarnas försäkringar måste de "träna kapillärer", och på grund av problem med blodcirkulationen säger de, och det finns många svårigheter med hälsan.

Det är sant att vara öppen terapeutisk, speciell avkoppling eller nöje, inte terpentinbad lovas. Det var nödvändigt att stå emot vattnets temperatur (upp till en viss grad), tiden som spenderas i badet (från 7 minuter), inte våt i ansiktet, stänk inte. Dessutom rekommenderades särskilt mjuka, intima kroppsdelar att smutsas med petroleumgel i förväg för att undvika brännskada. Jag smedde samvetsgrant, observerade tid och temperatur, och likadant sköljde huden på platser, brände, och om jag inte hoppade ut omedelbart blåses. Dessutom visade sig min blodkärl vara "fel" och i stället för att bli starkare, försvagades äntligen. Efter badet började hon blöda hennes näsa. Blödning började från varje nys och stoppades med stor svårighet och fasta förluster.

Som en slöja i olja.

Att bestämma att efter allt terpentin jag bryr mig inte, började jag lägga till allt som jag kunde tänka på eller hört någonstans i badkaret. Bakpulver (halv kilo per bad), avkok och infusioner av örter, jod (1 liten flaska), väteperoxid (120 ml), lera, rött vin (1 flaska), smält honung (halvglas). För att inte tala om färdiga köksskum, oljor och smaksatta salter. I alla fall var effekten densamma: allting kokades ner till moralisk tillfredsställelse - de säger att jag gör allt min hälsa för att skull.

Hon kände positiva förändringar efter att hon hade börjat lägga till ett glas mjölk med 5-6 droppar essentiell olja till badkaret på råd av aromterapeut. Och jag köpte olja av mycket hög kvalitet, främst svensk eller bulgarisk produktion. Den otvivelade ledaren var rosenolja. Och även om en liten bubbla kostar mer än 100 y. e. han, som de säger, var värt det. (I novellen "Parfym" hävdade Suiskind att mer än 2 ton färska blommor behövs för att producera en liter olja.) Efter en bastu av doftbad visade jag mig varför oljevärdet var värt sin vikt i guld. Min hud blev mjuk, öm och doftande.

DYNING I ANTIOXIDANT.

På något sätt (något av misstag) var jag i det ryska vetenskapliga centret för återställande medicin och balneologi. Därutöver erbjöds jag att ta en kurs av antioxidantbad.

Med viss skepsis (terpentin lämnade sin mark i min ömma själ) lyssnade jag på en läkare som berättade för mig att dessa bad var en ny utveckling av St. Petersburg och Moskva forskare. Huvudet "chip" i deras komposition är metafen, en syntetisk långverkande antioxidant. Som experter säger mättar den cellerna med syre och neutraliserar oxidanterna som bildas med bristen. Brist på syre följer alltid alla patologiska och funktionella förändringar i kroppen. Sådana bad återställer huvudblodflödet, normaliserar blodmikrocirkulationen, ökar kroppens adaptiva reserver och därigenom minskar psykomotionell stress, förbättrar arbetsförmåga och sömn.

Att erkänna, allt detta höjde tvivel. Idag har ordet "antioxidant" blivit något som ett pass till en evig ungdom och hälsa. Många kosmetiska linjer producerar vårdprodukter med tillsats av antioxidanter. Faktum är att sådana förslag ofta inte är något annat än en reklamfilm. Eventuellt läkemedel, som innehåller vitamin E eller A, kan villkorligen kallas "antioxidant". Men till slut vann nyfikenhet skepticism, och jag köpte fortfarande en flaska pengar.

RABBIT FEET.

Jag rekommenderades en kurs på 10-15 procedurer för 4 per vecka. För varje session ges 10-20 minuter, bör vattentemperaturen vara 37-38'є.

Hemma gick jag omedelbart in i badkaret - jag kunde inte vänta med att kontrollera sina egenskaper. Efter 20 minuter skakade resten av skummet ut ur vattnet och ... på en kväll återställde allt arbete som inte kunde starta en vecka. Jag kände mig frisk, glad och redo för gärningar. Och två timmar senare rullade viljan att sova plötsligt upp. Precis som en rosa kanin, från vilken batterierna drogs, föll jag i sängen och omedelbart somnade - lugnt och djupt. Ytterligare bonusar var också nöjda - huden förändrades (mycket mer märkbart än från honung eller mjölk): det upphörde att skrälla, blev elastiskt, slät, försiktigt rosa.

Upplevelser med bad hjälpte mig att hålla ut "flytande" hela den långa hösten och vintern med sina deadlines och oförmåga att bryta sig bort från jobbet. Nu tror jag att du kan gå på semester med ett gott samvete. Och jag rekommenderar att du gör allt som detta med hjälp av bad.